Een namiddag journalistiek op de Boekenbeurs 2014
07/11/2014 14:00
Antwerp Expo Jan Van Rijswijcklaan 191 2000 Antwerpen
Uitgeverij LannooCampus nodigt u in samenwerking met Thomas More en het Brussels Platform voor Journalistiek van harte uit voor een boeiende namiddag rond journalistiek met o.a. Tim Verheyden en Leo Neels.
Uitgeverij LannooCampus, in samenwerking met Thomas More,

nodigt u van harte uit voor een boeiende


NAMIDDAG JOURNALISTIEK
 

op de Boekenbeurs 2014


met op het programma


14u tot 14u45 - HOW TO STORY?

Tim Verheyden, Tom Rumes en Andries Fluit (How to story) nemen je in deze workshop mee achter de schermen van het beeldverhaal. Ze geven je de basics van storytelling mee en waarschuwen je voor valkuilen: Hoe kies je de juiste invalshoek? Hoe schrijf je een goed scenario? En waarom loopt het soms toch nog fout in de montage? Storytelling is jezelf voortdurend in vraag stellen en kijken hoe je een verhaal anders kan vertellen.

Meer info over het boek en de auteurs leest u hier.

 

 

15u tot 15u45 – WAAROM DE MEDIA GOED ZIJN VOOR U

 

Sociale media, radio, tv, weekbladen en kranten: we zijn er meer aan gehecht dan we willen toegeven. Tegelijk zijn we ook minder trouw. En we werden alsmaar kritischer voor de media en de journalistiek. Hoe zit het eigenlijk met de mening van de redacties achter die nieuwsberichten? Leo Neels (Fabriek Journalistiek) brengt deze haat-liefdeverhouding in kaart. Hij maakt in een kritische analyse, maar houdt ook een pleidooi voor de relevantie van journalistieke opinies. Want zonder hen functioneert de moderne samenleving niet, faalt de democratie en kom je als burger niet aan je trekken.

Meer info over het boek en de auteurs leest u hier.


Wanneer?

Vrijdag 7 november 2014 (14u-16u)

Waar?

Hal 1 - Geel podium

Antwerp Expo

Jan Van Rijswijcklaan 191

2000 Antwerpen

Interesse?

Inschrijven kan via docenten@lannoocampus.be (graag met vermelding welke lezing u wenst bij te wonen)

 
Ontvang een gratis Boekenbeursticket voor deze namiddag en kom langs voor een gratis boek op de stand van Lannoo Campus.

Klik hier voor meer info.